Wednesday 14 March 2012

Wisdom of the words

"The only real disability in life is bad attitude."

So says Scott Hamilton, an Olympic athlete who´s gone through brain tumor, cancer and some unknown illnes that stopped him growing when he was child. After reading that, I thought that if I could remember that for one day, whole day, I'd be a bigger person. I've pondered about that now for couple of days, and something about it makes me depressed. Why can't I think like that? Why must I complain and whine about my looks for example, when things could be so much worse? Why am I depressed when leading surgeons and other doctors have worked so hard that I could live? Why must I have bad attitude??

Well, since Scott Hamilton with his wise words couldn't guide me toward optimism, I decided to search for my own inspiring quote. And here it comes! This is from Clarence Worley, in True Romance. "That's the way it goes, but don't forget, it goes the other way too." Things can be bad now, but don't forget, they can be better too. Take that, Scott Hamilton!

What is your inspiring quote?

-Tiina


2 comments:

  1. Don't know whether to comment in English or in Finnish! Mutta ehkä suomeksi. Olin vähän yli vuosi sitten Joogaopistolla Saarijärvellä ohjaamassa joogakurssia (!) ja tutustuin siellä erääseen hyvin erityislaatuiseen 70-vuotiaaseen, mutta iättömään naiseen. En hänen nimeään enää muista, mutta ihmisenä hän jäi hyvin vahvasti mieleen. Hän kutsui itsenään oivallusohjaajaksi ja on opiskellut kaikenlaista hihhulihuuhaata, joista jooga on kaikista konservatiivisinta hommaa :) Jossain keskustelussa tämä nainen sanoi mulle, että "Kaikki mitä on ulkona, on sisällä". Hyvin hankalasti ymmärrettävä lause aluksi, mutta kun tämä nainen sitä hieman selvensi, ymmärsin mitä se tarkoitti: se, miten näemme maailman, kertoo suoraan siitä, millaisia me olemme ihmisinä. Jos näemme muissa ihmisissä hyvää, sitä samaa hyvää on meissäkin. Jos paheksumme jotain tiettyä piirrettä toisessa ihmisessä, emme salli sitä itsellemme. Mun elämiseen tuo lause on sillä tavalla tehnyt vaikutuksen, että nyt kovasti herkemmin tutkiskelen itseäni, jos joku juttu ärsyttää tai tuntuu muuten vaan paskalta. Mietin, että mikä asia mussa itsessäni saa mut ajattelemaan kyseisestä asiasta niin ja toki pyrin muuttamaan sitä tiettyä juttua sitten positiivisempaan suuntaan.

    ReplyDelete
  2. Viisaasti sanottu vanhalta naiselta. Joskus oon itekin havahtunu huomaamaan kun jokin ärsyttää, että se ärsytyksen asia saakin alkunsa itestäni. Sitten on kyllä vähän nolottanu..

    ReplyDelete

Penny for your thoughts. Please leave a comment =)